HTML

Desszertkirálynő

A Desszertek Királynője hív. Ellenállhatatlanul vonz, örök szerelemben tart.
Hódolunk előtte, és hódolunk neki.

Nagyobb térképre váltás

2007.10.30. 16:57 Palkó - 68

Auguszt / Farkasrét - Palkó

Az Auguszt cukrászdáinak sajátos hangulata van. Ennek pedig különösen. Valahogy olyan, amikor belép az ember, mintha egy családi házban, ismerősöknél látnák vendégül egy különleges party alkalmából. A bejáratnál a szerviz asztal, beljebb pedig helyet lehet foglalni, és kellemesen el lehet tölteni néhány félórát. Biztos azért is ilyen az érzése az embernek, mert egy családi házból, villából alakították ki. De a berendezés is ezt az érzést erősíti. Valahogy nagyon családias a légkör, és ez nagyon jól esett nekem. Ráadásul, amikor ott voltunk, kát fiatal család is ott volt egészen kicsi, totyogó gyerekekkel, akik teljes nyugalommal járkálhattak az asztalok között, a szőnyegen, szétszórhatták a játékaikat, akárcsak egy családi összejövetelen. Nagyon kellemes hangulat volt.

Na de térjünk rá vizsgálódásunk tárgyára, a somlói galuskára. Első benyomás: de szép üveg csónakban adják... jé de kicsi...

Na jó, ez így gonosz kezdés volt. A helyzet az, hogy eddig mindig egy adagot ettünk Pityivel, és ettől most sem akartunk eltérni, de a végén csak kértünk egy második adagot is, mert egyrészt elfért bennünk, másrészt meg finom volt.

Elemzés:
Ez a sütemény is harmóniában van az Augusztról eddig szerzett benyomásaimmal. Igényes alapanyagokból készült, nem sajnálták az összetevőket, minden benne van, aminek bennek ell lennie, valóban galuska és nem kocka, kellemessen összeérett ízhatás. Az Auguszt a cukrászdák között minőségével és áraival magas színvonalat képvisel, de árai mégse az előkelő kávéházaké. Ennek megfelelően a somlói ára nem közelítheti meg az ezer forintos lélektani határt, valahogy úgy kellett alakítani, hogy két-három szelet torta árából kijöjjön. Ennek megfelelően az adagot kellett lecsökkenteni. Legalábbis szerintem.

Mendezek mellett az össz hatás tekintetében nem erőteljesek az ízek, talán az egyik legkönnyebb változatot ettem itt. Finom, finom, de csak olyan visszafogottan, szerényen, nem feltűnően. Aki határozott, emlékezetes somlói élményre vágyik, az inkább máshova menjen.

Ezúttal társaságban mentünk, végeredményben 4 adagot faltunk fel, és ebbéli igényeinket simán teljesíteni tudták annak ellenére, hogy a pulton az érkezésünkkor csak egyetlen előkészített adag volt.
Ahogy leültünk, talán egy pecet se kellett várni, máris megjelent a picér kisasszony, és kedves mosollyal megkérdezte, hogy mit óhajtunk fogyasztani. A kiszolgálás nagyon udvarias, figyelmes és gyors volt. A hely hangulata különleges, és emiatt mindenkinek ajánlom, hogy egyszer legalább nézzen el ide.

XII. kerület, Farkasrét, Sasadi út a temetőnél

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://somloi.blog.hu/api/trackback/id/tr80213304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tamararara · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.11.04. 15:26:23

Ide el kell jutnom!!!!
Egyébként Csepelen vagy egy elképesztően szuper cukrászda csak sajnos pontosan nem tudom, hogy hol.... valahol a Csepeli strand környékén egy családi házban. Nem ismeritek véletlenül?
süti beállítások módosítása