HTML

Desszertkirálynő

A Desszertek Királynője hív. Ellenállhatatlanul vonz, örök szerelemben tart.
Hódolunk előtte, és hódolunk neki.

Nagyobb térképre váltás

2007.11.22. 06:00 Palkó - 68

Centrál

Egy-két éve már jártunk a Centrál Kávéházban és meglehetősen kellemes élményeink maradtak mind a helyről, mind az itt elfogyasztott Somlói Galuskáról. Szép kehelyben kaptuk anno, meg jó sok csoki öntettel. Gondoltuk megnézzük ezúttal is, immáron alaposabban, kitérve minden részletre.

A környezet, a kiszolgálás, a hely hangulata teljesen ugyanolyan maradt, de a Somlói úgy látszik jobban ki van téve a változás szelének (micsoda kép!), most valahogy egészen másmilyen volt, mint annak előtte. Persze nem árban. Erre fel voltunk készülve, és hát... nem ért csalódás bennünket.

Szóval egy kissé meglepődtünk, amikor kihozták, hiszen ezúttal tulajdonképpen műfaját tekintve kockát kaptunk. Én meglehetősen el is szontyolodtam eddigi tapasztalataimra építve. Mi lesz ebből... További meglepődés, a Somlóihoz kést és villát adtak...

Hát nem egy szokványos megjelenés, az biztos. Két hasáb, lépcsőzetesen eltolva egymás mellett, két hab kupaccal, és csoki pálcikával. A késről, meg villáról nem beszélve...

A nem túl meggyőző első benyomások ellenére persze megkóstoltuk és ekkor ért a nagy csalódás, mert bizony finom! A hab természetesen igazi tejszínhab, kellemes rumos illat terjeng körülötte, és megízlelve is kellemesen rumos, rendes nagy dió darabok az egyik rétegben, méghozzá nem kevés, maszola is elég látványosan szerepel, és kakaó porral meghintve az egész konstrukció.
A tejszínhabot egészen keményre verték, nagyon különleges élmény ilyet enni. A tésztát jól beáztatták de még nem túlzás.
Szóval nagyon jó összbenyomás, de mégis valami apró kis mellékíz valahogy csak-csak zavart. Egy kicsit gondolkodnom kellet, hogy honnan is ismerős ez a kellemetlen íz, de végül rájöttem. Az utóbbi időben egynémely kakaó poroknak egy olyan keserű mellékíze van. Van amelyiknek annyira, hogy teljesen használhatatlan. Ez most itt enyhén ilyen lehetett, mert nem volt durva az "élmény". A csokiönteten ugyanígy érződik ez az íz, pedig az is nagyon jó lehetne.

Összefoglalva: A somlói kockák közül ez volt eddig a legfinomabb. Kár hogy a kakaópor nem a legjobb, amit használtak hozzá. De... De nekem azért még mindig csak a galuska az igazi... Ezt a nézetemet még ez a darab se tudta megváltoztatni.

Kontroll süti: Gesztenye torta. Vajas gesztenye massza, ami első ízlelésre könnyűnek tűnik, de a második, harmadik falatnál már érzi az ember, hogy valójában nem egy könnyű sütemény. Alul könnyű csoki krém, meg vékony tészta. A csoki krémen itt is érződött a kellemetelen mellékíz. Amikor kihozták, az volt az első benyomásom, mintha egy pici koporsót hoztak volna ki, tudják, úgy, a halottat megmutatandó, picit félretolva a fedél...
na jó ez egy kicsit morbid, de mit csináljak, ilyen a fantáziám.

V. kerület, Irányi utca, Károlyi Mihály utca sarok, a Ferencziek terénél

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://somloi.blog.hu/api/trackback/id/tr98237675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása