Első csalódás: a somlói itt is kocka. Hát én most már csak kockákat fogok enni, bármerre is megyünk?! No mindegy. Így jártam. A somlói kétféle kiszerelésben található a pultban, egyrészt elvihető műanyag dobozban, illetve tányéron előkészítve, öntettel és habbal. Legalább nem műanyag dobozban kapjuk. A hab persze nem lehet igazi, mert az nem bír ki egy óránál többet sehogyan se. És tényleg. Megkóstoltam, csak úgy külön, és tényleg nem az a tipikus zsíros tejszín íz, hanem olyan kis könnyed semmi. Amit az előnyére lehet írni, hogy nem édes. Nem tudom, hogy ki hogy van vele, én arra jutottam, hogy a tejszínhab éppen az édes íz ellenpotntjaként érvényesül a legjobban, a nehéz sűrű, erősen édes ételeket könnyíti meg habosságával és könnyed zsírosságával. A tejszín az ételekben a vad ízek csillapítója, harmónikussá, lággyá tevője. Nem szabad édesíteni, ha édességhez rakjuk, mert csak megterheli azt, ahelyett, hogy ellenpontozná.
tovább...
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
húsgombóc · http://husgomboc.blog.hu 2007.10.12. 09:16:15
Hm. lehet, hogy én is körülnézek a városomban. :)
sultzoldparadicsom 2007.10.12. 11:18:23
Palkó - 68 2007.10.12. 11:56:18