HTML

Desszertkirálynő

A Desszertek Királynője hív. Ellenállhatatlanul vonz, örök szerelemben tart.
Hódolunk előtte, és hódolunk neki.

Nagyobb térképre váltás

2008.02.19. 22:00 Palkó - 68

A Városfal és egy jó élmény

Pityi lovagos hasonlata most igazán beérett, hiszen a lovagi léthez nélkülözhetetlen városfalat is megtaláltuk már. Egy füles alapján indultunk ide, miszerint állítólag a város legjobb csokiöntete található itt. Nos...
Most még nem árulom el mire jutottam, a bejegyzés végére kiderül.

A Városfal Vendéglő étterem a Margit körúton található, csaknem szemben a Mammut 2-vel, a Széna tér sarkán, ott ahol a járda szélén nem épületet látunk, hanem egy viszonylag magas kőfalat. Itt kell elsétálni az utcasarokra, ahol már meglátjuk a bejáratot.

Én is emlékszem gyerekkoromból erre a helyre, a salakos pályára, meg arra is, hogy a nyári idegennyelvi (értsd: orosz) táborba innen hordtak minket busszal, itt volt a salakos pályán a gyülekező, én meg kimondhatatlanul nem szerettem a tábort. Ez nem egy jó emlék, viszont a helynek mindig is volt egy különös középkori hangulata, ami nagyon meg tudja ragadni az embert. Most, hogy ott voltunk, épp sátorral fedett műjégpálya üzemelt az udvaron.

A hely kialakítása nagyon hangulatos, ülhetünk olyan részre, ahol panorámás ablakból kilátás nyílik az udvarra, vagy egy belső terembe, ami az apró ablakaival a középkori hangulatot idézi. Kedves, figyelmes kiszolgálásban volt részünk, amivel elégedettek voltunk. Ami még figyelemre méltó, hogy az étlapon tréfás, szellemes szövegeket írtak az ételekhez. Az ilyenekkel sokszor az a baj, hogy vagy idétlenek, vagy erősen egy kaptafára készülnek. Itt nem, változatos és valóban szellemes szövegeket találunk. Akit érdekel, itt meg is nézheti: http://www.varosfal.hu/
A bejárattól az asztalokhoz lépcsőn kell menni, meg a mosdó is másik szinten található, úgyhogy mozgáskorlátozottaknak, időseknek csak fenntartásokkal tudom ajánlani a helyet.

A somlói:
Kellőképpen nagy adag, úgyhogy ebből elég volt egy adag kettőnknek.
Az illata kellemes, de nem erőteljes, viszont rendes tejszínhab van rajta.
A tészta több színű, mindegyik kellemesen nedves, szerintem nem lucskos, csak jó erősen átitatott. Minden ízt érzek, amit érezni kell, szépen elkülönülnek és az áthatások is érezhetők, úgyhogy szerintem nagyon jó. Mazsola is van, meg dió reszelék. A vanilia krém alig érződik, de nekem épp így jó. A csokiöntet... nos igazán figyelemre méltó, kellőképpen keserű, és nem érzek zavaró mellékízt sem benne. Nem híg és nem érzem darabosnak sem. Ez valóban jó öntet!

A hely nem az olcsók közé tartozik, de nagyon hangultos és a kiszolgálás is kellemes.
A somlói kifejezetten jó, érdemes betérni ide.

Egy adag Sommlói Galuska 2008. februárjában 890,-Ft.

Városfal Vendéglő étterem
1024 Budapest, II. kerület, Bakfark Bálint utca 2. , a Széna tér mellett a Margit körúton

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://somloi.blog.hu/api/trackback/id/tr6344295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása